Select Page

Foredrag: Helt ude i skoven af Nicolai Tram

– om at rive livet op med rødderne og starte forfra

En dag kom spørgsmålet op: ”Hvad er det egentlig, vi vil med det her liv?” Ikke lang tid derefter tog jeg og min familie beslutningen om at rive vores liv op med rødderne, sige farvel til storbylivet, og da muligheden bød sig, flyttede vi ud i en skov.

I dette foredrag fortæller jeg om de overvejelser, der lå bag vores beslutning om at springe ud af hamsterhjulet og starte forfra. Jeg fortæller om de udfordringer, vi mødte, om de erfaringer, vi gjorde os undervejs, og giver råd til andre, som måske går med samme overvejelser som os. Desuden giver jeg svaret på, om vores liv så rent faktisk blev anderledes.

Hvad var det så for et liv, vi levede?
Hvis vi spoler tiden tre-fire år tilbage, så have vi fået sat kryds i alle de rigtige bokse, mig og min kone. Vi havde to skønne børn, attraktive jobs, hinanden og et nydeligt hjem. Umiddelbart virkede livet så perfekt i vores lille kernefamilie. Men bag listen med forventelige mål, som bør realiseres, før man fylder 40, gemte der sig en hverdag, vi dybest ikke kunne finde meningen med. Som så mange andre havde vi forsøgt at balancerer livet på en line, som blev tyndere og tyndere. Til sidst hoppede hamsterhjulet simpelthen af egerne, og vi så ingen anden udvej end at ramle af.

Det var et liv, hvor vi ikke sad tilbage med en følelse af at være lykkelige, i stedet følte vi os bedøvede. Skemaet var lagt. Om morgenen afleverede vi børnene klokken lidt i otte på bussen til udflytterbørnehaven, herefter tog vi på hvert vores kontor. Otte-ni timer senere mødtes vi alle igen, nu fuldkommen smadret af indtryk, tanker og forventninger. Aftensmaden var noget, som bare skulle overstås, så vi hver især kunne komme hen i vores respektive ringhjørner af sofaen og dø langsomt med hver vores telefon eller computer. Så skulle der puttes, køkkenet og hjemmet ryddes op, tøjet lægges på plads, og de sidste e-mails skulle besvares, inden dagen kunne gentage sig selv efter en lidt for kort nats søvn. Jævnligt kiggede vi på vores bankkonto og undrede os over, hvor pengene, vi knoklede så hårdt for, blev af. Og sendte længselsfulde tanker til de rejser væk fra hverdagen, som heller aldrig blev til noget. Vi hang med neglene i klippekanten – sådan føltes det – og det blev sværere og sværere at få øje på hinanden. Vi fik kvalme over vores eget liv. Folk siger ofte til os at det var en modig beslutning at sælge alt, hvad vi havde og flytte ud i en skov. Sandheden er, at det havde været modigere at lade være.

Book et foredrag

For forespørgsler ring +45 30 48 24 78 eller skriv til nt@homemadeagency.com