Select Page

 

Vores bog, Bogen om bålmad, udkom i juli 2019 på Muusmann Forlag. I november 2019 udkom den i 2. oplag, og samme måned vandt den en World Cookbook Award. Vi er bare så stolte!

KØB DEN NU

Om bogen: I lang tid har det at lave mad over bål været noget, spejdere og elitesoldater har haft patent på, mens vi andre har været henstillet til at grille pølser i bar mave på terrassen. Men mad over åben ild er for alle. Det er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den.

Bogen om bålmad giver dig forslag til bålretter i forskellig sværhedsgrad, den lærer dig at bygge og tænde bål, giver dig et indblik i ildens ni liv samt alt, hvad du har brug for at lære for at tæmme ilden. Du finder klassiske opskrifter som chili con carne og ristede kastanjer, men også mere udfordrende retter som kræver koncentration og overskud – og det er en god ting. For hvis der er én ting, vi gerne vil opnå med vores bog, så er det at give læseren friheden til med god samvittighed at sætte sig ved bålet og med maden som påskud se på flammerne og lade roen falde over sig.

På den måde er dette måske den første kogebog, hvor maden er det næstvigtigste. Det vigtigste er dig. Bålmad er nemlig også åndelig næring, og den ro, der følger med, når man ser ind i flammerne, finder man ingen andre steder.

DET SKREV ANDRE:

“Opskrifterne er klare i mælet, og der er en rig og flot fotoside med både mad og stemningsbilleder. Der er tale om et mesterværk indenfor madlavning over ild, til glæde for især outdoorfolket, men også det mere traditionelle kogebogspublikum.” – Bibliotekernes lektørudtalelse